نحوه کاهش اختیاری سرمایه

علاوه بر کاهش اجباری سرمایه مذکور در ماده ۱۴۱ مجمع‌ عمومی فوق‌العاده شرکت می‌تواند به پیشنهاد هیئت‌مدیره در مورد کاهش سرمایه شرکت به طور اختیاری اتخاذ تصمیم کند.  مشروط بر آنکه بر اثر کاهش سرمایه به‌ تساوی حقوق صاحبان سهام لطمه‌ای وارد نشود.  و سرمایه شرکت از حداقل مقرر در ماده ۵ قانون تجارت، کمتر نگردد.

کاهش اجباری و اختیاری سرمایه

کاهش اجباری سرمایه از طریق کاهش تعداد با مبلغ اسمی سهام صورت می‌گیرد.  و کاهش اختیاری سرمایه از طریق کاهش بهای اسمی سهام به نسبت متساوی و رد مبلغ کاهش‌یافته هر سهم به صاحب آن انجام می‌گیرد.

پیشنهاد هیات مدیره در خصوص کاهش سرمایه به مجمع عمومی

پیشنهاد هیئت‌مدیره راجع به کاهش سرمایه باید حداقل 45 روز قبل از تشکیل مجمع‌ عمومی فوق‌العاده به بازرس یا بازرسان شرکت تسلیم گردد.

پیشنهاد مزبور باید متضمن توجیه لزوم کاهش سرمایه و همچنین شامل گزارش درباره امور شرکت از بدو سال مالی در جریان و اگر تا آن موقع، مجمع‌ عمومی نسبت به حساب‌های سال مالی قبل تصمیم نگرفته باشد.  حاکی از وضع شرکت از ابتدای سال مالی قبل باشد.

بازرسان در خصوص کاهش سرمایه

بازرس یا بازرسان شرکت پیشنهاد هیئت‌مدیره را مورد رسیدگی قرار داده و نظر را طی گزارش به مجمع‌ عمومی فوق‌العاده تسلیم خواهد نمود.  و مجمع‌ عمومی پس از استماع گزارش بازرس تصمیم خواهد.

آگهی دعوت کاهش سرمایه در روزنامه کثیرالانتشار

هیئت‌مدیره قبل از اقدام به کاهش اختیاری سرمایه باید تصمیم مجمع‌ عمومی را درباره کاهش حداکثر ظرف یک ماه در روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی‌های مربوط به شرکت در آن نشر می‌گردد آگهی کند.

ادامه مطلب
نحوه کاهش اجباری سرمایه

نحوه کاهش اختیاری سرمایه

اعتراض اعضاء در کاهش سرمایه به دادگاه

در مورد کاهش اختیاری سرمایه شرکت، هریک از دارندگان اوراق قرضه و یا بستانکارانی که منشأ طلب آنها قبل از تاریخ نشر آخرین آگهی مذکور در ماده ۱۹۲ باشد.  می‌توانند ظرف دو ماه از تاریخ نشر آخرین آگهی اعتراض خود را نسبت به کاهش سرمایه شرکت به دادگاه تقدیم کنند.

در صورتی‌ که به نظر دادگاه اعتراض نسبت به کاهش سرمایه وارد تشخیص شود. و شرکت جهت تأمین پرداخت طلب معترض وثیقه‌ای که به نظر دادگاه کافی باشد نسپارد. در این صورت آن دین حال شده و دادگاه حکم به پرداخت آن خواهد داد (مواد ۱۹۴ الی ۱۸۹ ل.ا.ق. ت).

مدارک کاهش شرکت های سهامی 

مدارک لازم برای کاهش سرمایه شرکت سهامی به شرح ذیل می باشند:

  • ارائه مدارک هویتی شرکت از جمله: (اساسنامه – تقاضانامه و یا اظهارنامه تاسیس – آخرین تغییرات ثبت شده هیات مدیره – آخرین تغییرات ثبت شده بازرسین که دارای اعتبار و روزنامه رسمی باشد.)
  • ارائه مدارک هویتی سهامداران، اعضای هیات مدیره و بازرسین (شناسنامه و کارت ملی)
  • ارائه لیست کامل سهامدارن و میزان سهام هر عضو قبل و بعد از کاهش سرمایه شرکت
  • درصورتیکه مجوزی بود موضوع اخذ مجوز از مراجع ذی صلاح
  • اگر سهامداری شخصیت حقوقی باشند. نامه نمایندگی و معرفی شخص نماینده دارای شماره نامه و تاریخ
  • درصورتی که جلسه با حضور اکثریت سهامدارن برگزار گردد. آگهی دعوت روزنامه کثیرالانتشار که به چاپ رسیده باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
در خبر نامه ما مشترک شوید.

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/registrt/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279